Hem kuru olarak işlenen kahve kirazı hem de ıslak işlenen parşömen kahve, işlem görmeye devam etmelidir. „Değirmen“ daha doğrusu „Kuru-Beneficio“ adı verilen soyulma işlemi sürecinde, kahve çekirdeği üzerinde kalan zarlar alınmaktadır.
Kuru olarak işlenen kahvede bir iş sürecinde kurutulan meyvenin etli kısmı, parşömen zarı ve mümkün olursa gümüş zarı alınmaktadır. Yıkanan kahveden parşömen zarı ve gümüş zarı birbirinden ayırmak gerekmektedir. Ayırma işlemi soyma makinelerinde gerçekleştirilmektedir. Soyulacak ürün ya bir dirence doğru fırlatılır ya da basınçla kırılarak açılmaktadır.
Kahvenin pazarlama sürecine kadar sayıca çok temizleme ve ayrıştırma işlemlerine girmesi gerekmektedir. Tüm işlenme süreci boyunca yapıldığı gibi, ürünün ayırılması, ayrıştırılması ve sınıflandırılması, soyulmasından sonra da bir tür nihai sınıflandırma işlemine tabi tutulmaktadır.
Muhtemel kalmış olabilen kalıntılardan temizlenen kahve çekirdekleri, boy, yoğunluk ve renge göre ayrıştırılmaktadır. Bu işlem elle, mekanik ve elektronik ayıklama makinası ile gerçekleştirilmektedir. Kahve, kalite sınıflandırmasına uygunsa çuvallara doldurulur ve dökme yük olarak konteynerlere alınarak, kavrulma işlemine tabi tutulacakları yere nakledilmektedirler.